Aquest projecte tenia com a objectiu la divulgació de la Nanociència i la Nanotecnologia en els Instituts de secundària i batxillerat.
 
Tots els centres que hem participat en aquest projecte estàvem convidats a una jornada "festiva" que servia de cloenda a les activitats realitzades per la UB en el primer festival de Nanociència i Nanotecnologia, per tant, tots els que hi érem ja estàvem premiats.
 
D'altra part, tots els centres participàvem en aquesta cloenda amb un pòster científic que es defensava davant un jurat independent a l'organització i expert, com si fos un congrés científic. A mode de reconeixement es triaven 4 pòsters guanyadors d´acord amb els tres itineraris del projecte: nanociència, nanotecnologia i nanobiotecnologia, i un quart premi especial donat pel CCCB, és aquest últim que va ser atorgat a L´ESTATUT, representat pels alumnes de 1r de batxillerat Aleix Martí i David Reyes i per la professora de física, Anna Sánchez.
 
La mateixa Anna vol agrair la col·laboració d'algunes persones en el projecte i en el premi:
 
Pere Serrano: Ha portat la implementació  del projecte des de les classes de filosofia (reflexions ètiques i socials)  i ha estat clau, amb l'elaboració de pàgines web per part dels alumnes, perquè ens donessin el premi especial.
 
Vicent Casabó: El disseny del pòster és exclusivament seu .
 
Maribel Tarrés:  Revisió ortogràfica i assessorament en la defensa.
 
Lluís Crespo i Sandra Fernández (alumnes de 2n de batxillerat): Van fer els seus treballs de recerca sobre nanociència i  van col·laborar en la defensa del pòster...
 
i evidentment TOT l'alumnat de Física de 1r de batxillerat, que ha treballat molt, s'ha implicat i una vegada triat el pòster que ens representaria, tots se'l van fer seu.
 
Moltes gràcies a tots i totes!
 
Aquí teniu un enllaç al pòster nanoeduca
 

Loading...

El nostre institut ha participat novament en el concurs de llengua anglesa "The BIG Challenge" que se celebra simultàniament en centres de secundària a Àustria, Alemanya, França, Suècia i Espanya (36.194 participants!)

bigchallenge

47 dels nostres alumnes de tots els cursos d'ESO van prendre part en el concurs el passat dimarts 12 de maig i van realitzar el test de 54 preguntes de què consta la prova. Durant una hora van haver de respondre preguntes tipus test de gramàtica, pronunciació i cultura.

Esperem els resultats a partir de l'1 de juny. I també els premis per a tots els participants!

Sort a tothom! Seguirem informant.

Per tal de recaptar diners per al viatge de Dublín, l'alumnat de 4t d'ESO va vendre números en què se sortejava una tauleta.

El guanyador va ser el número 324 i l'afortunat va ser el Víctor Martínez, de 4t d'ESO B.

Enhorabona !

DSC 0745

 

 

 

 

 

 

El treball titulat El ressorgir del feixisme a Europa, presentat per l’alumne de l’Institut L’Estatut Josep López Moragas, és el guanyador del 16è Premi de recerca Miquel Segura, que s’ha lliurat aquest dimecres en el marc d’un acte presidit per l’alcaldessa, Carme García, al Museu Municipal Castell (MMUC).

L’estudi se centra en el ressorgiment del feixisme, tant a nivell social com polític, en països com Espanya, França, Grècia o Hongria. A través d’aquest treball, Josep López Moragas ha analitzat el feixisme latent que hi ha a Europa des que va acabar la II Guerra Mundial, així com les seves causes.

D'altra banda, hem de felicitar també Cristian Domínguez Cachinero, de 2n de batxillerat A, perquè ha quedat finalista del mateix premi amb el treball Theremin, la veu de l'electricitat.

 

image

Aquí tens la notícia de prensa.

Per primera vegada, la Universitat Autònoma de Barcelona ha organitzat la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat.

L'Estatut hi ha inscrit dos equips: el Pau, la Romaissa i el David, de 4t d'ESO, i el Lluís, la Jana, la Caterine, la Sandra i el Nico, de 1r de batxillerat.

La Lliga consisteix a fer una sèrie de debats en què els centres participants concursen els uns contra els altres fins arribar a la final.

   
© INS L'Estatut